Lippigmentatie - Lip Blush (SPMU)

Lippigmentatie / lip blush is een nieuwe techniek van semi-permanente make-up waarbij de lippen een mooie vorm en kleur krijgen. Door middel van een machinale nanonaald worden de lippen opgevuld met pigment om een subtiele kleur te creëren. 


Behandeling 

We beginnen met het tekenen en bepalen van de lipvorm, we bespreken samen de ideale vorm en kleur. Na het plaatsen van de omlijning beginnen we aan het pigmenteren van de lippen. De tijd die nodig is voor deze behandeling, verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van de lipdikte en het resultaat dat jij wenst. Meestal duurt dit een 3-tal uur, maar dit kan oplopen tot 4 uur, houd hiermee rekening in je dagplanning.


Bijwerking

Na 6-8 weken kom je terug voor een bijwerking. Deze verlengt de houdbaarheid en er kunnen kleine aanpassingen worden gedaan in de vorm. Na de eerste sessie zal 70% van de kleur vervagen, het is dus heel normaal dat ze zeer zullen licht zijn. Na de bijwerking vervaagt de kleur nog maar 30%.


Hoelang gaat de lippigmentatie mee?

Het resultaat van de behandeling blijft gemiddeld 1-3 jaar mooi, afhankelijk van verchillende factoren: huidtype, kleur pigment, leeftijd, invloed van UV-licht & snelheid van het celvernieuwingsproces van de huid. Stel dat je niet jaarlijks zou bijwerken, zal de kleur stilaan lichter en lichter worden en zo goed als verdwijnen na een tijd. Om het resultaat intens te houden, is het best om 1x per jaar / twee jaar langs te komen voor een touch-up.


Genezing

Dag 1-3: zeer donker en gezwollen

Dag 3-10: lippen beginnen te vervellen, ze zijn zeer droog, kleur is amper zichtbaar

Vanaf 2 weken: kleur en vorm keren stilaan terug


Bij wie kan het niet toegepast worden?

Lippigmentatie kan niet toegepast worden bij zwangere personen, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, bij hart- en vaatziekten en inname van bloedverdunners of Roaccutane. 

De behandeling kan koortsblaasjes aanwakkeren, dus als je vaker last hebt hiervan is het aangeraden om hiervoor bij de huisarts langs te gaan voor medicatie die koortsblaren voorkomt.


Bij donkere lippen, kan de behandeling niet zomaar toegepast worden met de pigmenten. Afhankelijk van hoe donker ze zijn, is de kans groot dat er één of een paar extra sessies nodig zijn om dit te neutraliseren. Neem dus altijd contact op op voorhand, indien je wat getinter bent en mogelijk donkere stukken in jouw lipkleur hebt. Heb je oude (semi-)permanente make-up, neem dan ook op voorhand contact met ons op, zodat we kunnen bekijken of het mogelijk is er over te werken of te corrigeren. (Whatsapp Sarah: 0032497461536)


Voorzorg

 • Droge lippen kun je best een aantal dagen op voorhand goed hydrateren met balsems, zodat ze zo min mogelijk velletjes hebben.
 • Vermijd alcohol, drugs, cafeïne (koffie, redbull) 24u voor de behandeling, dit verdunt het bloed waardoor de behandeling langer zal duren.
 • Goede mondhygiëne is belangrijk aangezien ik een aantal uren intensief met de lippen bezig ben.


Nazorg

Tot 3 dagen na de behandeling:

 • Lippen niet aanraken: geen eten op de lippen, drinken met rietje, niet zoenen, indien mogelijk mondmaskers vermijden
 • Geen watercontact
 • Geen balsem of vaseline 
 • Geen warme dranken 
 • Niet zweten/intensief sporten


Tot 10 dagen na de behandeling: 

 • Geen lipmake-up
 • Niet zwemmen/sauna


Tot 14 dagen na de behandeling:

 • Geen fillers laten toepassen
 • Niet zonnen/zonnebanken
 • Geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren


Vanaf 2 weken:

 • Factor 50 zonnecrème gebruiken voor het zonnen


Prijzen Eerste sessie: €299,00

Bijwerking na 6-8 weken: €99,00

Bijwerking binnen 6 maanden: €149,00

Bijwerking binnen 14 maanden: €199,00

Bijwerking vanaf 14 maanden: €299,00


Neem altijd op voorhand contact op indien u donkere lippen of oude permanente make-up heeft.