Dermaplaning

behandelingen

Met een chirurgisch mesje worden donshaartjes, dode huidcellen & onreinheden pijnloos verwijderd. Hierdoor wordt de huid niet alleen egaal, maar ook kunnen huidverbeterende producten dieper inwerken.


Dermaplaning

Dermaplaning is een techniek waarbij de huid wordt geëxfolieerd (peeling) door middel van een chirurgisch mesje. Op een pijnloze manier worden de dode huidcellen, vuiltjes en donsharen makkelijk verwijderd met als resultaat een gladdere, egalere huid. Het verfijnt pigmentvlekken, lijntjes, comedonen (zwarte puntjes), een doffe huid...Komen de donsharen harder/donkerder terug?

De behandeling heeft geen invloed op de kleur of dikte van de donshaartjes. Voor de behandling worden de 'dikkere' haartjes met een pincet verwijderd, hier wordt niet over gegaan. De donsharen worden afgesneden aan het huidoppervlak en groeien na tijd gewoon terug in dezelfde kleur en vorm.Contra-indicaties

De behandeling kan niet worden toegepast bij: actieve herpes, recent na fillers/botox, beschadigde of verbrande huid, psoriasis, het (recent) innemen van bepaalde medicijnen zoals roaccutane, medische behandelingen van bv kanker. Anderen zijn individueel te bekijken.Nazorg

- Vlak na de behandeling zal de huid roder en warmer aanvoelen. De huid is gevoeliger dan normaal, dus vermijd zon en zonnebank de eerstvolgende week! Gebruik een zonnebescherming van factor 50 (bij ons te verkrijgen) als je toch in de zon komt.

- Probeer niet aan de huid te komen zodat de producten de huid goed kunnen blijven beschermen en er geen bacteriën in de huid dringen.

- De eerste dag neem je best geen bad of sauna en gebruik je geen make-up op de huid. ‘s Avonds hoef je de huid nog niet te reinigen, laat hem even rusten. Je kunt je gelaat wassen met wat water en nadien je dagelijkse verzorging toepassen (dagcrème, nachtcrème, oogcrème..).

- Gebruik de eerste twee weken geen peelings en wacht een maand voordat je een behandeling laat doen zoals microdermabrasie, laser, dermaplaning...